Advies: scootmobielers niet meer naar de snackbar

Nederlanders die gebruik maken van een scootmobiel mogen niet meer eten bij de snackbar. Dat adviseert de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Mensen in een scootmobiel zijn toch al ongezond en ‘tegen dat ongezonde gedrag moet regressief worden opgetreden’, aldus de VWA in het advies aan het kabinet.

De Autoriteit zegt het afgelopen jaar veel klachten te hebben gekregen van mensen die een kroketje wilden kopen, maar niet bij de snackbar konden komen omdat scootmobielers de weg versperren. ‘Iedereen kent het beeld van ongezonde, dikke, shag-rokende scootmobielers die op zaterdagochtend al een vette bek willen halen’, zegt Kayleigh de Vries van de VWA. ‘Daarmee verpesten ze hun eigen gezondheid niet alleen nog verder, maar ze verpesten ook de eetlust van mensen die wel normaal zijn.’

Om de gezondheid te bevorderen vindt de VWA dat BOA’s of stadswachten bij snackbars moeten posten. Iemand op een scootmobiel komt er dan niet in. ‘Willen ze wel een vette hap, dan gaan ze maar lopend naar de frituur’, zegt De Vries.

9 gedachtes over “Advies: scootmobielers niet meer naar de snackbar

 1. Pingback: Het begint met ‘adviezen’ maar het eindigt in draconische wetgeving! | Silvia's Boinnk!!!

 2. Lopend naar frituur?
  Is die De Vries nou echt zo dom?
  Dat iemand in een scootmobiel is beland komt juist omdat hij/zij juist niet meer zo goed te been is.
  Misschien moeten de benen van De Vries eens kreupel worden opdat hij dit zelf kan ondervinden.
  Dan mag hij God danken als hij een partner thuis heeft die de frituurpan voor hem aanzet omdat een bezoek aan de lokale frituur voor hem verboden is.

  Like

 3. Ik ben blij dat er mensen zijn die na kunnen denken. Ik ben blij met deze site, maar ik maak me nog meer zorgen om wat hier rondloopt 😥 OMG!! De gemiddelde Nederlander is naar de klote. Alles klakkeloos aannemen.

  En wat als het nieuws waar zou zijn? Dan is het nog geen slecht idee… Ik zeg: gewoon DOEN! Alleen tokkies zijn het er niet mee eens

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s