Alleen halal-eieren tijdens Lelystads Paasontbijt

Op basisscholen in Lelystad worden tijdens de jaarlijkse paasviering alleen nog maar halal-eieren geserveerd. Volgens een woordvoerder van de gemeente past dit in het multiculturele beleid van de gemeente: ‘Alle kinderen moeten Pasen mee kunnen vieren”.

Op scholen in de provinciehoofdstad van Flevoland wordt jaarlijks Pasen gevierd. Vaak ontbijten de kinderen samen, en zorgen de ouders voor het eten dat aan de kinderen geserveerd wordt. “De gemeente juicht die betrokkenheid van de ouders toe, maar wil nu wel strengere regels voor het ontbijt’, stelt woordvoerder Petri van de Sterren. ‘Het bleek namelijk dat niet alle kinderen aan het ontbijt konden deelnemen, omdat de eieren niet halal waren. Wij hebben ouders opdracht gegeven om alleen nog maar halal-eieren te kopen, zodat Pasen weer een feest voor ieder kind wordt.’

Tegelijk wordt ook het beschilderen van de eieren aan richtlijnen gebonden. Er mogen geen gezichtjes meer op de eieren worden geschilderd. ‘dat zou opgevat kunnen worden als een afbeelding van God, en dat kan niet iedereen op prijs stellen’, stelt de gemeente. Ook krijgen bakkers als richtlijn om geen rozijnen meer in het paasbrood te bakken, maar olijven. Dat zou beter aansluiten bij de behoeften van andere culturen.

11 gedachtes over “Alleen halal-eieren tijdens Lelystads Paasontbijt

 1. Dit is op Bent u al de Pineut ? herblogden reageerde:
  De vrijheden van Moslims is niets anders dan het opleggen van hun onvrijheden, regels & wetten. En dat doen zij ten nadeel van iedereen. Het is de vorm van geestelijke onderdrukking & onderwerping aan hun shariah. Islam is de vloek & straf als oordeel die over allen zal komen die de waarheid hebben ingeruild voor de leugen.

  Like

  • Ik weiger onder alle omstandigheden halal voedsel en niemand maar dan ook niemand en zeker niet met lichte dwang kan mij dwingen mij of mijn (klein)kinderen halal voedsel te eten. Dat is pure dierenmishandeling. En wanneer accepteren zij dan onze gewoontes ?? Zelfs kerstbomen willen ze niet. En geen gezichtjes op de eieren ?? Zijn ze nu helemaal gek geworden om daar aan toe te geven. Ik ben een Nederlandse en geen moslima en zo blijf ik me gedragen ook en met alle respect voor hun “geloof” maar alleen als ze dat ook voor mijn geloof hebben maar dat is dat helaas NIET het geval.

   Like

   • Dierenmishandeling? Haha hoe komen deze “halal eieren” uit de kont van de kip? Met een mes op de keel, een paar spreuken en het kippetje laten persen? “Zij” hebben de gewoontes geaccepteerd en klagen niet als er in de supermarkt varkensvlees te koop is, want er zijn genoeg andere mogelijkheden voor hen. En een kerstboom? Denkt u weleens aan het milieu? Wat moet men met een kerstboom? 2 weken een boom in huis om die met oud en nieuw te verbranden onder het genot van een glas champagne? Geen gezichtjes? Volgens mij mogen de protestanten dat ook niet. Hoor ik u daarover klagen? Leer maar eerst respect voordat u zichzelf wijsmaakt dat u respect toont als zij dat ook doen. Een beter milieu begint bij jezelf.

    Wat ik vooral jammer vind, is dat u geen voorbehoedsmiddelen heeft gebruikt. Nu heeft u (klein)kinderen, die uw genen dragen. Schandalig!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s