‘Ambtenaren werken hard, salaris moet omhoog’

Het salaris van ambtenaren moet fors omhoog. Dat vindt vakbond AbvaKabo. ‘Ambtenaren werken soms wel drie uur op een dag, en dat staat in geen verhouding met de karige betaling van deze hardwerkende Nederlanders’, zegt een voorman van de vakbond.

Werken achter de computer op kantoor (staande foto)

Tot wel drie uur per dag effectief werk

Ambtenaar Denise de Bruin (48) is het daar mee eens: ‘Vroeger werkten we ook hard, tot wel anderhalf uur effectief per dag, maar met die nieuwe regels loopt het echt de spuigaten uit.’ Waar ambtenaren vroeger nog tijd hadden om te socialiseren, of voor een borrel onder werktijd, gaat dat tegenwoordig niet meer op. De vakbond zegt dat het kabinet Rutte daar debet aan is. ‘Deze rechtse rakker van een premier draait alle voordelen van het ambtenarenbestaan de nek om. En dat moet wel gecompenseerd worden. ‘

Het ziekteverzuim onder ambtenaren neemt ook toe. Tot wel 19,2 procent op sommige afdelingen. AbvaKabo zegt dat het hoge verzuim komt omdat ambtenaren overwerkt raken. ‘Die drie uur effectief werk per dag is een verdubbeling van wat veel collega’s vroeger deden. Dat effect is niet te onderschatten en veel collega’s gaan er dan ook aan onderdoor.’ De AbvaKabo heeft daarom een brandbrief aan het kabinet geschreven waarin staat dat het zo niet langer kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s