Generaal: niet genoeg middelen voor staatsgreep

‘We zouden graag willen, maar we hebben domweg niet genoeg middelen voor een staatsgreep’, dat zegt generaal Middendorp, Commandant der Strijdkrachten, in een reactie op de uitgelekte staatsgreepplannen waar BVDD Nieuws over beschikt.

In de plannen wordt het gebruik van tanks aangeraden en zijn er gedetailleerde routes voor het raketlanceersysteem MLRS te zien. ‘Die gevechtsmiddelen zijn uitermate effectief voor een staatsgreep’, weet Middendorp, ‘Het probleem is alleen dat de politiek de tanks en de raketlanceersystemen heeft wegbezuinigd. Om met een glunderend gezicht te vervolgen: ‘Als ik het me alleen al inbeeld, het Binnenhof in vuur en vlam, door die dat machtige geweld van die tanks en inslaande raketten. Dood, verderf, verwoesting, vernietiging, om alles kapot te maken. Prachtig’.

Clusterbom zet niet veel zoden aan de dijk

CDS MiddendorpDoor de jarenlange bezuinigingen is Defensie echter tot op het bot uitgekleed en de gevechtskracht is navenant afgenomen. ‘Misschien dat ik nog een F16 met een clusterbom in de lucht kan brengen, maar dat zet niet veel zoden aan de dijk bij het verjagen van de aan het pluche gekleefde politici’, zegt de hoogste militair van ons land teleurgesteld. ‘Nee, de politiek moet er fors geld bij doen, voordat wij een fatsoenlijke machtsovername kunnen doen’, zo besluit hij.

3 gedachtes over “Generaal: niet genoeg middelen voor staatsgreep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s