Asielzoekers opvangen in bejaardentehuizen

Asielzoekers moeten opgevangen worden in bejaardentehuizen. Dat vindt minister Plasterk van Binnenlandse Zaken. ‘Nu veel oudere echtparen toch al van elkaar gescheiden zijn door de bezuinigingen op de zorg, kan een asielzoeker mooi die leeggevallen plek innemen’, zegt hij.

azcIn veel bejaardentehuizen is toch plek zat, omdat ouderen langer thuis moeten blijven wonen. De AZC’s daarentegen puilen uit. Toch komen niet alle asielzoekers voor een gang naar het bejaardentehuis in aanmerking. ‘ Nee, daar wil ik helder in zijn’, zegt Plasterk, ‘Alleen gelukszoekers komen in aanmerking. Dat zijn toch degenen die niet meer weg gaan op het moment dat ze een uitkering krijgen, en zo kunnen alvast wennen hoe het is om van gratis geld te leven.’

De plannen zorgen voor een juichstemming bij het COA: ‘Het is ons al jaren een doorn in het oog dat die kansloze bejaarden voor worden getrokken op die arme asielzoekers. Het mooiste zou zijn als de bejaarde in een tent ging wonen, en de asielzoekers allemaal naar de bejaardenhuizen, maar dit is een mooie eerste stap, waar we erg blij mee zijn’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s