Pesten goed voor zelfbewustzijn kinderen

Kinderen die al jong beginnen met pesten, ontwikkelen een beter zelfbewustzijn dan kinderen die dat niet doen. Dat blijkt uit baanbrekend langjarig wetenschappelijk onderzoek van een paar gerenommeerde universiteiten.

pesten1De wetenschappers concluderen dat pestkoppen een veel beter zelfvertrouwen en zelfbewustzijn hebben dan kinderen die het zogenaamde slachtoffer zijn van de pesterijen. Ze pleiten dan ook voor meer aandacht op basisscholen voor de positieve kanten van pesten.

‘Nu is het vaak tegengesteld op scholen en wordt pesten bestraft. Maar dat is juist funest voor een gezonde ontwikkeling van het kind’, zegt wetenschapper Erik-Jan Verbaanst. ‘Kinderen zouden allemaal meer moeten pesten, zodat ze zichzelf beter voelen. Dat komt ze later erg van pas bij bijvoorbeeld een carrière in het bedrijfsleven, of de politiek.’

De wetenschappers vinden dat juffen en meesters al in de kleuterklas moeten beginnen met pesttraining. Dan leren kinderen sneller effectief te plagen, waardoor hun mentale ontwikkeling wordt gestimuleerd. Het ministerie van Onderwijs ziet wel wat in de plannen, en overweegt een pro-pest-lespakket in te voeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s