‘Halal-voedsel nodig in voedselbanken’

azcVluchtelingen moeten sneller toegang krijgen tot de voedselbank, daarom moeten voedselbanken halal-voedsel opnemen in hun assortiment. Dat vindt Stichting ‘Help! Een vluchteling’. Nu vinden vluchtelingen nog mondjesmaat de weg naar de voedselbanken, waardoor ze vaak met honger wegkwijnen in  asielzoekerscentra.

voedselbankWoordvoerder Johan van der Burght stelt dat ‘vluchtelingen, ondanks hun hbo-diploma’s vaak toch in armoede van een uitkering leven in ons land. En door nu al kennis te maken met de voedselbank maken ze ook kennis met Nederlandse armoedzaaiers die ze later ook in hun woonwijken tegenkomen.’

De stichting wil daarom dat voedselbanken meer halal-eten gaan aanbieden, zodat ook die drempel wordt weggenomen en niets de asielzoekers meer in de weg staat om ook  op deze manier te participeren in de samenleving. ‘Halal-voedsel, daar schort het echt aan’, stelt Van der Burght, ‘En dat zou niet moeten kunnen in een tolerant Nederland.’

13 gedachtes over “‘Halal-voedsel nodig in voedselbanken’

  • Lekker he zo gefrustreerd zijn? Vertel mij eens mevrouw Gerrit, wat doet het meeste pijn; dat zij niet hoeven te werken en toch inkomen genieten of dat zij inkomen genieten van de belastingen die u moet betalen omdat u zich dood heeft gewerkt tot uw 65e?

   Het sociale zekerheidsstelsel is er ook voor geestelijk gehandicapten zoals u 😊 Maar als ik uw kop zo zie, dan denk ik dat u maar even wat geld opzij moet zetten voor een uitvaart. Ouwe lul! U heeft met uw leeftijd de tweede wereldoorlog meegemaakt (misschien nog zelfs ook de eerste) dus u zou als geen ander moeten weten hoe het is om in een oorlogsgebied te moeten leven.

   Like

 1. Prachtig. Echt prachtig! Zijn jullie vergeten dat wij in het westen de oorzaak zijn van al die ellende in die landen? Dat wij de oorzaak zijn dat die mensen vluchten van vallende bommen, omdat wij zo graag een welvarend land kapot willen maken, omdat zij olie bezitten? De vluchtelingen zijn hier niet voor hun plezier. Zij willen graag terug, maar ik hoop dat zij niet terug mogen en dat er nog meer komen en nog meer.. En nog meer! Puur om jou lekker te frustreren. Voorlopig ben je nog niet af van hen. Gelukkig zijn er genoeg halal slachthuizen en komen er genoeg subsidies binnen van jouw geld. Dank voor het afdragen van alle premies en belastingen. Proost!

  Like

 2. Schijt aan jou en je moer, het westen, de burgers in het westen vragen niet om een oorlog met andere landen te gaan voeren, de beslissing ligt bij de top, dus pak dan de veroorzakers aan.

  Like

 3. Euh? Verhongeren in een asielzoekers centrum? Ik dacht dat daar elke dag een maaltijd was. Waarom verhongeren ze dan? Ik vind het een beetje een vreemd verhaal.
  De meesten komen bij de voedselbank door hogere schulden. Dus hoe komen die vluchtelingen dan aan die schulden? En willen ze meer halalvoedsel, dan moeten ze bij hun moslim broeders aankloppen dat die wat meer halal aanleveren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s