Holleeder: moordaanslag!? Ik wilde een knalfuif!

Willem Holleeder heeft nooit een moordaanslag beraamd op zijn twee zussen, maar plande in het diepste geheim een knalfuif voor zijn familie. In de gevangenis werden gesprekken afgeluisterd, maar de gebruikte woorden ‘zijn volledig uit zijn verband gerukt’, zegt zijn verbouwereerde advocaat Stijn Franken.

‘Hij heeft inderdaad wel met twee medegedetineerden gesproken over zijn zussen. Maar het onderwerp ging over een knalfuif die hij wilde organiseren voor zijn familie. Dat is blijkbaar door deze mannen compleet verkeerd begrepen. Het is goed dat justitie zijn werk goed wil doen, maar hier slaan ze de plank volledig mis. Bovendien verknallen ze hiermee een mooi verrassingsfeest’, aldus Franken, die zelf de shotjes voor zijn rekening zou nemen.

Holleeder (rechts)

Holleeder (rechts)

De Neus’ is in gevangenschap tot het besef gekomen dat hij het zijn familie de afgelopen jaren niet gemakkelijk heeft gemaakt. Daar heeft hij spijt van, zegt Franken. ‘Door regelmatig yoga-oefeningen te doen en te mediteren heeft hij een andere kijk op de wereld gekregen. En op zijn eigen handelen in het verleden’, gaat Franken verder.

‘Hij wil iets goeds doen met het geld dat hij in zijn werkzame leven heeft verdiend. Maar toen hij zei dat geld geen rol speelde om zijn zussen eens goed te verrassen, en dat het wel eens een flinke knal kon gaan geven in huize Holleeder, is dat compleet verkeerd uitgelegd.’

Holleeder zou van plan geweest zijn om met het verrassingsfeest een eerste stap te zetten om de familieverhoudingen weer te normaliseren. ‘Maar nu het allemaal is uitgelekt, kan van een  ‘surpriseparty’ geen sprake meer zijn.’

Holleeder gaat wat nu nieuws bedenken om zijn familie te verrassen. ‘Maar daarover houd ik mijn mond.’  Verscheidene bronnen stellen dat hij met medegedetineerde een toneelstuk aan het oefenen is.

foto: Door Bogaerts, Rob / Anefo – https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=29628709

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s