Turkije viert feest van de democratie met Noord-Korea

De verontwaardiging over het wegsturen van premier Davutoglu is hypocriet. Dat zegt een woordvoerder van de Turkse premier Erdogan. ‘Democratie drijft op de kurk van de stem van de meerderheid. Dat is hier en ook in de rest van Europa. Als je een eigen koers wil varen los van die meerderheid, dan plaats je jezelf buiten de maatschappij.’ Vorige week is ophef ontstaan toen de premier Davutoglu werd weggestuurd nadat er meningsverschillen waren tussen hem en president Erdogan over de betrekkingen met Europa en de vervolging van critici van de regering.

Bron By Πρωθυπουργός της Ελλάδας from Greece - http://www.flickr.com/photos/44926920@N06/4605764601/Uploaded by Randam, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10412317

Erdogan

Nu wordt er gezocht naar een opvolger voor de verdwenen Davutoglu. De kans is groot dat de schoonzoon van Erdogan premier wordt. Verwacht wordt dat de overgrote meerderheid op hem zal stemmen als hij voorgedragen wordt als premier. Er wordt geschat dat hij rond de 95% van de stemmen zal kunnen krijgen. ‘Dit is wat een echt feest van de democratie zal gaan worden’, zegt de woordvoerder.

Waar oud-premier Davutoglu zich zal vestigen is nog onduidelijk. Er wordt onderhandelt met diverse landen om te kijken wie Davutoglu zou willen opnemen, als hij weer gevonden is.

Erdogan zelf was onbereikbaar voor commentaar omdat hij op werkbezoek was bij Kim Jung Un om daar het feest van de democratie te vieren. ‘De ideeën over defensie en vrijheid van meningsuiting komen grotendeels overeen. Het is niet uitgesloten dat in de nabije toekomst over en weer uitwisseling van journalisten en defensiekennis plaats zal gaan vinden.

 

Fotocredit: By Πρωθυπουργός της Ελλάδας from Greece – http://www.flickr.com/photos/44926920@N06/4605764601/Uploaded by Randam, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10412317

Een gedachte over “Turkije viert feest van de democratie met Noord-Korea

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s