‘Sharia-achtige wetgeving in Nederland mogelijk’

‘Nederland kan wel wat meer wetgeving gebruiken die op de Sharia lijkt’, dat betoogt Mounir der Abhim van het kenniscentrum Recht en Nederland. Der Abhim stelt dat de wetgeving dichter bij het volk moet komen. ‘En de gemiddelde Nederlander eist strengere straffen’, zo betoogt de onderzoeker.

bedreiginegn 2‘Kijk maar op bijvoorbeeld Nujij en Facebook’, zegt de aan de Universiteit Leiden afgestudeerde jurist, ‘Daar wordt vaak geroepen om lijfstraffen, maar ook om uitzettingen en zelfs om executies. Allemaal zaken die in de Sharia veel voorkomen.’ Ook vindt Der Abhim dat het straffen van familieleden van criminelen mogelijk zou moeten worden. ‘Het is een trend die je duidelijk ziet in de maatschappij. Op basis van het gedrag van 1 familielid, zou de rest van de familie ook gestraft moeten worden, zo vinden veel Nederlanders.’

De onderzoeker van het kenniscentrum Recht en Nederland denkt dat zijn plannen doorgaan kunnen vinden en dat er in ieder geval een serieus debat over zou moeten komen. ‘Maar dan moet wel de PVV als grootste partij uit de bus komen bij de volgende verkiezingen. Want juist onder de PVV-aanhang lijkt de steun voor Sharia-achtige straffen en omgekeerde bewijsvoering het grootst.’

Binnenkort verschijnt er een rapport waarin de plannen verder worden uitgewerkt. Recht en Nederland biedt dat rapport dan aan de Tweede Kamer aan. Diverse partijen, waaronder GroenLinks en VNL, hebben al aangegeven de plannen serieus te zullen bekijken.

naschrift redactie: Mounir der Abhim wilde niet herkenbaar op de foto.

4 gedachtes over “‘Sharia-achtige wetgeving in Nederland mogelijk’

 1. Hiermee zegt deze mohammedaan dus dat wetgeving gebaseerd moet gaan worden op emoties, net zoals men destijds in de koran heeft gedaan. De rede moet volgens hem maar weer worden uitgesloten, dit is zeer typerend voor de slinkse manier waarop de islam hier de sharia probeert te vestigen. En dat is dan een afgestudeerd jurist, bah!

  Like

  • Misschien hadden we het in het artikel moeten zetten, maar Mounir is van oorsprong een Syrische Christen. Geen moslim dus. Ik weet niet waar je dat op baseert, aangezien het niet genoemd wordt in het artikel.

   Like

 2. Ik zal nooit PVV stemmen, maar sommige ideeën zijn niet verkeerd. Bij al die diefjes de hand afhakken. Of, iets softer, duim en wijsvinger amputeren. Kunnen ze tenminste voorlopig geen mes of pistool meer gebruiken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s