Gratis opleiding voor allochtone jongeren met strafblad

In een aantal gemeentes wordt binnenkort gestart met een project waarbij allochtone jongeren die de fout in zijn gegaan een gratis opleiding op MBO, HBO of WO niveau krijgen aangeboden. Allochtone jongeren met een strafblad kunnen dan op kosten van de overheid studeren.

handen_schakels_small_210x210Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het vastzetten van deze jongeren hen zeer ontmoedigt, terwijl het bieden van kansen hen juist stimuleert om iets van hun leven te maken. “Het gaat hier om een zeer kwetsbare groep jongeren die weinig kansen hebben in het leven,” zegt Tammo Houkes, hoogleraar Criminele Psychologie aan de UvL. “Soms kan een positieve stimulans wonderen doen bij deze jongeren, die vaak door kleine vergrijpen al vastzitten aan een stigmatiserend strafblad,” aldus Houkes.

Sommige jongeren reageren redelijk enthousiast op het project. “Ik heb een strafblad omdat ik een keer vier meisjes heb aangerand bij het uitgaan,” zegt Mustafa (18), “maar nu kan ik bijvoorbeeld een opleiding doen om in de horeca te werken en daar zijn ook veel meer meiden.” Zijn vriend Karouch (17) is minder blij met het project: “Ik heb geen zin om te studeren, want dan heb ik geen tijd meer voor m’n vrienden.”

De betrokken gemeentes hebben unaniem positief gereageerd op het plan. Zij verwachten dat er op termijn minder overlast zal zijn van deze criminele jongeren, omdat ze door zullen stromen naar betaald werk. De regeling geldt niet voor autochtone jongeren met een strafblad.

Advertenties

4 gedachtes over “Gratis opleiding voor allochtone jongeren met strafblad

 1. Opleiding dient voor alle niet miljonairs gratis te zijn voor studenten. Hoeveel mensen moet ik neersteken om in aanmerking te komen voor een gratis opleiding? Hoeveel diefstallen moet ik plegen? Hoeveel mensen moet ik pijn doen?

  Like

 2. te gek voor woorden, waar gaat Nederland naar toe. Een beloning voor de criminelen.Wij moeten ons rot werken om onze kinderen een goede opleiding te geven en dit grafvolk krijgt het zomaar. En wil dit niet eens. Want waarom z ou je gaan werken.

  Like

  • Ja, waarom krijg jij niet een gratis opleiding? Dat zal ik jou even vertellen. Voor jou is er geen hoop. Jij bent zo debiel dat geen enkele opleiding jou nog kan helpen. Het spijt me. Misschien dat GOM je een uitkomst kan bieden (Geen Onderwijs Mogelijk).

   Dus, ga maar in een hoekje verder huilen. De volgende allochtoon komt je zo beroven, zodat hij een opleiding krijgt. Middels deze weg wil ik jou alvast bedanken voor het strafblad dat hij gaat krijgen.

   Fijn leven toegewenst met je negatief IQ. Mocht je besluiten eind aan je leven te maken, hou de treinreizigers dan niet op. Dank!

   Like

 3. Jullie hebben jezelf een heilstaat beloofd; een vreedzame, multiculturele samenleving van welvaart en tolerantie. Wij zijn de erfgenamen van deze heilstaat, en onze werkelijkheid ziet er heel anders uit.
  Identitaire Generatie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s