Militairen met eigen vervoer op uitzending

Het geld is op bij de Krijgsmacht. Militairen kunnen daardoor niet meer met militair vervoer naar uitzendgebieden en moeten zelf vervoer regelen om op missie te gaan. Het ministerie kan de brandstofkosten voor vliegtuigen niet meer betalen.

minister-jsf-600x400Volgens een woordvoerder van Defensie is er echter geen man over boord door de maatregelen en komen missies zoals die in Mali niet in gevaar. ‘Militairen zijn gewend om te denken in oplossingen en kunnen goed zelfstandig opereren. Ook krijgen ze bij budgetmaatschappijen groepskorting als ze met zijn allen dezelfde vlucht boeken’, denkt de woordvoerder. Daarbij krijgen soldaten op missie een forse uitzendtoelage en de reiskosten kunnen ze daarvan prima betalen.

Voor de F16-piloten is er sowieso geen probleem. De tweezits F16’s, de F16 Fighting Falcon B, wordt straks gebruikt in de missie in Irak. Er kunnen dan vanaf Nederland twee piloten tegelijk naar het missiegebied in Irak vliegen.

6 gedachtes over “Militairen met eigen vervoer op uitzending

 1. Het is van de zotte. Nog even en ze moeten zelf de kogels kopen waarmee ze misschien iemand doden en dan ook de begravenis van de doodgeschoten ” vijand “. En worden onze militairen gedood dan krijgen de nabestaanden de rekening van de repatriëring???

  Like

 2. Ik ben zelf veteraan en misschien is het een goed idee om tandems ( 2 persoons fietsen) te verstrekken. Wel natuurlijk met ruime tassen. Kunnen de jongens nog wat extra spullen meenemen. Als het moet heb ik nog een lichtgewicht tentje. Mag defensie zo van me hebben.

  Like

 3. Omg wat is de gemiddelde Nederlander weer lekker intelligent hoor. Wat een reacties. Ik maak mij serieus zorgen om jullie. Ik hoop dat jullie in ieder geval veilig vrijen! Gebruik alstublieft voorbehoedsmiddelen, want meer van deze debielen kan Nederland niet aan.

  Trouwens (even de grap van het artikel als waarheid aannemen): militairen hebben daar niks te zoeken. Als zij GTA willen spelen, mogen zij eerst hun eigen volk neerknallen met een IQ lager dan 3. Beste mensen, maar ik denk dat jullie dan allemaal aan de beurt zouden zijn……

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s