Drankvergunning verplicht voor Nederlanders met alcohol

wiskey

Heb je alcohol in huis? Dan moet je ook een drankvergunning hebben. Dat wil het ministerie van Gezondheid. Nederlanders gebruiken veel te veel alcohol en dat moet minder, vindt het ministerie. Een drankvergunning helpt bij het terugdringen van alcoholgebruik.

‘Iedereen zuipt maar raak’,  zegt een woordvoerster, ‘De gemiddelde Nederlander is al niet zo slim en door overmatig alcoholgebruik worden de cognitieve vermogen nog verder aangetast.’ Naast de drankvergunning moeten Nederlanders ook hun diploma Sociale Hygiëne halen. ‘Maar dat is alleen als je ook bezoek krijgt van mensen die alcohol drinken en hoeft dus niet voor iedereen te gelden’, verduidelijkt de woordvoerder.

biertjesHet examen bestaat uit een honderdtal redelijk moeilijke vragen over drank. ‘We maken het examen bewust moeilijk, zodat alleen intelligente mensen het diploma kunnen halen. Die zijn ook het meest verantwoordelijk. Mensen met een vmbo-diploma, of zonder opleiding kunnen het halen van het diploma wel vergeten’, stelt het ministerie. De vergunning geldt alleen voor autochtone Nederlanders zegt de woordvoerdster: ‘Buitenlanders zijn meestal moslim en die drinken toch geen alcohol’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s