‘Gordijnenplicht voor bejaarden’

Bejaarden moeten verplicht hun gordijnen dichtdoen. Dat heeft een rechter in Nijmegen bepaald nadat een groep hangjongeren een zaak startte. “We konden geen leeg blikje op straat gooien of er werd al op het raam geklopt en met het hoofd geschud. We waren het beu bekeken te worden.”

gordijnenDe hangjongeren besloten naar de rechter te stappen. “We hebben eerst geprobeerd om het duidelijk te maken. Schreeuwen, een corrigerende tik, rollators afpakken… niets hielp. Zelfs ons ‘rot op’ met graffiti op hun ruiten gespoten was blijkbaar niet duidelijk genoeg. We konden niet anders.”

Ouderen van zorgcentrum De Mallemolen waren eerst nog vol vertrouwen. De rechter besloot echter in hun nadeel. “De jeugd moet de kans krijgen hun eigen fouten te maken, zonder steeds commentaar te krijgen van ouderen. Zeker als die ouderen zelf ook de hele dag in hun kamer hangen.”

De advocaat van de bewoners van De Mallemolen ziet af van een hoger beroep: “Tegen de tijd dat zoiets klaar is zijn mijn cliënten allang overleden.”

2 gedachtes over “‘Gordijnenplicht voor bejaarden’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s