Wetsvoorstel afschieten niet-inheemse vogels

Sinds kort hebben de PVV en de Partij voor de dieren hun krachten gebundeld, er ligt een wetsvoorstel klaar om vogelwachters in de grensprovincies toestemming te gaan geven om niet-inheemse vogelsoorten te mogen afschieten.


thiemeZowel Dion Grauss als Marianne Thieme (foto) staan volledig achter het voorstel. Volgens hun moet het maar eens afgelopen zijn met het verdringen van inheemse vogelsoorten door zogenaamde gelukzoekers uit het zuiden. “Het is ook elke zomer weer raak”, aldus Grauss, “Telkens weer worden de Nederlandse weilanden overspoeld door die Noord-Afrikaanse soorten”. Als grote voorbeeld noemde hij de emoe en de casuarisvogel, “Dat zijn de echte hardlopers op dit gebied”, volgens de zegsman van de PVV.

Voor Thieme liggen de zaken niet veel anders, “Ik heb mij met mijn partij vanaf dag 1 ingezet om de dieren in Nederland een beter leven te bezorgen, dit wordt door juist dit soort vogels ondermijnd”.

De verwachting in Den Haag is, dat het voorstel door de Tweede Kamer komt, dit mede door de steun van de christelijke partijen, die ook de toename van deze vogelsoorten constateerden, vooral in de Biblebelt.

emoeZo zien zij problemen met de integratie van de emoe in de buurt van Barneveld..”iedereen ziet, dat deze vogel veel groter is dan een kip” aldus een woordvoerder van de SGP.
Vogelwachters en restaurants in de grensstreek reageren enthousiast.

Een gedachte over “Wetsvoorstel afschieten niet-inheemse vogels

  1. Dus als ik het goed begrijp dan mogen inheemse vogels niet-inheemse vogelsoorten afschieten. Wel waarschijnlijk komt er nu een run op het aanvragen van een schietvergunning. Niet inheemse vogelsoorten schieten zonder vergunning of wat al niet meer. Kan wederom mijn lol niet op. Heel Nederland is dan een prachtige schietbaan. Kan een wilde(rs) boel worden. Of is het dat al?

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s