Dienstplicht voor ADHD’ers

Vooral ADHD’ers en andere probleemjongeren hebben baat bij de dienstplicht. Dat blijkt uit onderzoek van verschillende wetenschappelijke organisaties. Het CDA riep onlangs op om de dienstplicht in te voeren voor probleemjongeren, en jongeren met ADHD passen prima in dat beeld.

bevelsuitgifte

De Krijgsmacht ziet allerlei voordelen in jongeren met ADHD: ‘Ze hebben energie genoeg om voortdurend te blijven aanvallen als dat moet, en zijn in het algemeen niet zo slim, waardoor ze orders goed opvolgen.’ Wetenschappers stellen dat ADHD’ers ook veel baat hebben bij de voortdurende fysieke belasting.

Daarnaast zorgt de discipline die heerst bij de Krijgsmacht dat de gedragsproblemen van ADHD’ers snel tot het verleden horen, denken wetenschappers. ‘Zo’n ADHD-etiketje is natuurlijk onzin, die jongens en meiden hebben gewoon geen opvoeding gehad, doordat hun ouders daarin faalden. Het legers brengt ze dan wel normen en waarden bij.’

Advertenties

5 gedachtes over “Dienstplicht voor ADHD’ers

 1. Mensen met adhd zijn over het algemeen niet zo slim?? Het etiketje is onzin en adhd komt door falende opvoeding en het leger moet ze waarden en normen bijbrengen?
  Ouders van dove kinderen moeten ook iets harder worden als je het mij vraagt, hup ook die dove allemaal het leger in. Daar moeten ze wel luisteren, leren ze dat ook eens, gewoon een kwestie van hard aanpakken, dan komt het vanzelf wel goed met ze!

  Like

 2. Ja precies, dat ze maar wat beter uit die doppen leren kijken, niks geen excuses.

  Ik dacht tot gisteren dat ik adhd had maar heb nu geleerd dat mijn ouders het schuld zijn, zij hebben gefaald in de opvoeding, gelukkig weten ze er in het leger wel raad mee, ben ik binnen no time genezen.

  Like

 3. ADHDers zijn over het algemeen niet zo slim????? Ik heb twee ADHD kinderen en die hebben beide een hoogbegaafd IQ.(132 en 134 totaal IQ) ADHD en intelligentie staan echt los van elkaar. Je hebt ze in alle gradaties van intelligentie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s