Marokkaans Meldpunt voor te schaars geklede vrouwen

Er komt een landelijk meldpunt voor Marokkaanse mannen die zich storen aan te schaars geklede (Nederlandse) vrouwen. Het valt de meeste Nederlanders nauwelijks nog op als er een vrouw in minirok voorbij loopt, maar voor Marokkaanse mannen is dit zeer aanstootgevend. De islamitische cultuur verbiedt vrouwen om delen van het lichaam (behalve het gezicht) ontbloot te laten in het openbaar. Vrouwen die dit wel doen worden gezien als onrein en een man die ernaar kijkt, wordt eveneens geschaad door deze onreinheid.

summer-1263250_640

“Onvoorstelbaar hoe weinig respect deze vrouwen hebben voor onze cultuur,”

“Wij kiezen er niet voor om naar die halfnaakte vrouwen te kijken,” zegt Ahmed (21), “ze lopen gewoon voor onze neus. Van ons geloof mogen wij niet naar zulke vrouwen kijken, maar hier in Nederland is dat wel heel moeilijk.” Net als de meeste Marokkanen is Ahmed daarom erg blij met het meldpunt. De oprichter van het meldpunt, Fahrid Ashra Mahmoud, zegt dat er nu al een overweldigende hoeveelheid meldingen is binnen gekomen. “Het aantal meldingen is onverwacht hoog gezien het tegenvallende lenteweer,” zegt de enthousiaste Fahrid. Hij vindt het schokkend om te zien hoe schaamteloos de Nederlandse vrouwen erbij lopen. “Onvoorstelbaar hoe weinig respect deze vrouwen hebben voor onze cultuur”, stelt de 25-jarige initiatiefnemer.

Hij verwacht dat het meldpunt nog tijdens de zomer officieel geopend kan worden. Tot die tijd worden er al wel vast meldingen verzameld. Politieke partijen hebben aangegeven in gesprek te gaan met Fahrid als blijkt dat er meer dan 10.000 meldingen van ontzette Marokkaanse mannen zijn binnengekomen, om vervolgens te kijken of er maatregelen genomen kunnen worden. Tweede-Kamerleden sluiten niet uit dat dit maatregelen kunnen zijn in de vorm van vernieuwde kledingvoorschriften voor Nederlandse vrouwen en meisjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s