“Volleybalsters verplicht in bikini op Olympische Spelen”

Het Internationaal Olympisch Comité, IOC, heeft de kledingvoorschriften voor volleybalsters aangepast. Voortaan mogen ze alleen nog maar in bikini spelen.

Voorzitter Thomas Bach legt uit: “Zeg nou zelf: waarom is beachvolleybal zo populair? Dat komt voor 90% door de kleding van de speelsters. We willen het gewone volleybal ook een impuls geven. Het aanpassen van de kledingvoorschriften is een belangrijke eerste stap – misschien wel de laatste.”

De meerderheid van de speelsters van het Nederlandse team reageert verbolgen. Libero Myrthe Schoot: “Het kan wel Brazilië zijn, maar wij zijn vrouwen. We hebben het gewoon snel koud, zeker als je wissel staat.” Toch is niet iedereen tegen: “Volleybal krijgt steeds minder aandacht. Straks wordt de sport van het olympisch programma geschrapt! Dan schrap ik liever wat kleding”, aldus passer-loper Celeste Plak.

beaschvolley 2De commercie spint garen bij de beslissing van het IOC. Zo heeft Adidas een tepelwarmer ontwikkeld, die discreet onder een topje kan worden geplaatst. Adrie Dassler: “Leuk extraatje is dat bij elke opwaartse beweging de borst wat wordt ingetrokken. Hierdoor maken de speelsters minder snel een netfout met de tiet.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s