‘Last van zwangerschapshormonen? Smoesjes!’

Zwangere vrouwen die hun wispelturige gedrag wijten aan hormonen, verzinnen smoesjes. Dat zegt gynaecoloog en psycholoog Gunther Verbeek, die aan verschillende universiteiten verbonden is. Zijn conclusie trekt hij op basis van jarenlang kwantitatief onderzoek naar het gedrag en de hormoonhuishouding van zwangere en normale dames.

dokterVerbeek stelt dat de hormoonhuishouding van zwangere dames niet veel gekker in elkaar zit dan die van normale vrouwen. En dat wispelturigheid en stemmingswisselingen niets te maken hebben met hormonen. ‘Eigenlijk zijn die wisselingen het bewijs dat vrouwen in het algemeen niet zo’n stabiel karakter hebben’, zegt de wetenschapper.

zwangerToch heeft het wisselende gedrag van de gemiddelde vrouw wel een functie, stelt Verbeek. ‘Niets in de natuur is zonder functie, ook de instabiliteit van vrouwen niet. In de baarmoeder ontwikkelen jongetjesbaby’s daardoor het vermogen om ondanks alle wisselingen wel een gelijkmatig karakter te hebben. En meisjesbaby’s leren op die manier al hoe ze zich als vrouw moeten gedragen.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s