‘Vluchtelingenverdrag met Turkije opzeggen’

De EU moet de afspraken met Turkije over vluchtelingen opzeggen. Dat vindt de Lelystadse stichting ‘Help! Een vluchteling’. De stichting reageert daarmee op het nieuws dat er noodopvanglocaties in Nederland gesloten worden door het Centraal Orgaan Asielzoekers. Het opzeggen van het verdrag zorgt voor ‘een meer dan welkome stroom aan asielzoekers’, denkt de stichting.

'Kansrijke vluchtelingen welkom'

‘Kansrijke vluchtelingen welkom’

De stichting vindt het ook onverteerbaar dat er door de sluiting van de centra banen in Nederland verloren gaan. En daarbij zijn onze noodopvanglocaties beter dan die in Turkije. Volgens ‘Help! Een vluchteling’ glijdt Turkije ook af naar een dictatoriale staat waar het onveilig is, en kunnen asielzoekers beter in Nederland opgevangen worden.

‘Help! Een vluchteling’ heeft nu 350.000 euro subsidie van het ministerie gekregen om in Europa en bij de Tweede Kamer te lobbyen voor het opzeggen van het vluchtelingenakkoord. Ze heeft daarmee honderden banen in Nederland te redden en tegelijk een nieuw goed thuis te bieden voor ‘arme, maar kansrijke asielzoekers’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s