‘Verplichte boerkini zwemuurtjes’

Er zouden zwemuren moeten zijn waarbij er verplicht in boerkini moet worden gezwommen. Dat vindt voorzitter Hakim El Bounari van het multi-islamitische samenwerkingsverband ‘Ons belang is jouw belang’ uit Lelystad. Volgens het samenwerkingsverband draagt het verplicht zwemmen in boerkini bij aan een betere acceptatie en integratie van minderheden in Nederland.

400px-BurqiniVolgens ‘Ons belang is jouw belang’ zou het vooral goed zijn voor Nederlandse vrouwen uit achterstandswijken. El Bounari : ‘Die wat minder geslaagde Nederlandse vrouwen zitten in hetzelfde schuitje als wij. Ze zijn achtergesteld en worden continue lastiggevallen door de begerige blikken van op seks beluste mannen. Als ze dan veilig zwemmen in boerkini, hebben ze daar geen last van.’

Ons Belang is jouw belang vindt dat de overheid zwembaden moet verplichten om boerkiniuurtjes in te voeren. De kosten daarvan kunnen gemakkelijk gedragen door de normale toegangsprijzen te verhogen, zodat er in boerkini gratis gezwommen kan worden. ‘Wij willen zoveel mogelijk drempels voor integratie wegnemen, dus ook de kosten. Want die arme vrouwen hebben natuurlijk geen geld.’, zegt de als jurist aan de universiteit afgestuurde El Bounari.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s