Sinterklaasfeest: alleen divers en halal strooigoed

Zwarte Pieten in Lelystad mogen alleen nog maar strooigoed strooien dat goed gemengd is qua kleur en variëteit en halal is. Dat heeft het multi-islamitische samenwerkingsverband  Ons Belang is Jouw Belang voorgesteld aan de gemeenteraad, die daar waarschijnlijk mee akkoord gaat in de volgende vergadering.

‘Het is belangrijk dat alle kleuren in het strooigoed evenredig vertegenwoordigd zijn, zodat niemand daar aanstoot aan kan nemen’, zegt voorzitter Hakim El Bounari, ‘Ook moet het snoepgoed halal zijn, zodat het feest wordt voor alle kinderen’. De gemeente lijkt het eens met El Bounari: ‘Wij willen geen onderscheid maken op afkomst, en juichen dergelijke initiatieven dus toe’, zo klinkt het uit de gemeenteraad.

sint-and-piet-559519_960_720Welke kleur de Zwarte Pieten in Lelystad hebben bij de intocht, is nog niet bekend. Het multi-islamitische samenwerkingsverband Ons Belang is Jouw Belang doet daar ook geen bindende uitspraken over zegt de voorzitter: ‘Gezien onze wortels in het Midden-Oosten is het duidelijk hoe wij tegenover slavernij staan, en daar wil ik het bij laten. Belangrijk is dat het snoepgoed halal is.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s