‘Seksuele intimidatie werkende Poolse vrouwen onaanvaardbaar’

‘Het is echt schandalig dat Poolse vrouwen seksueel geïntimideerd worden op hun werk’, dat zegt Yvonne de Schoor uit Acht. ‘Er zijn 500.000 Nederlandse werklozen, dus ik begrijp niet dat die Poolse vrouwen wel een baan hebben’, zo vindt de werkloze Yvonne.

Door de open grenzen mogen mensen uit heel Europa vrij wonen en werken in ons land. Poolse vrouwen gaan vaak via een soort uitzendbureau aan het werk. Dat bureau regelt dat de werkplek, maar ook de reis naar Nederland en kost en inwoning. En dat is tegen het zere been van veel werklozen, waar Yvonne de stem van is.

Yvonne de Schoor

Yvonne de Schoor

‘Voor die vrouwen wordt alles geregeld en die komen hier in een gespreid bedje, terwijl echte Nederlanders, zoals ik, in de kou blijven staan’, zegt ze. ‘En over die seksuele intimidatie moeten ze niet zeuren. Want zij hebben wel werk. Ik wil ook wel seksueel geïntimideerd worden door een voorman. En daarbij, al die Poolse wijven zijn gewoon crackhoeren, die verdienen niet beter.’

Yvonne heeft nu een klacht ingediend bij de commissie gelijke behandeling, omdat ze het onaanvaardbaar vindt dat Poolse vrouwen worden voorgetrokken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s