PVV-aanhang: Zwarte Piet niet discriminerend

Zwarte Piet is niet discriminerend. Dat vindt het grootste deel van de PVV-aanhang, zo blijkt uit onderzoek. ‘Zwarte Piet is een kindervriend’, zegt fervent PVV-stemmer Harald Wietsen uit Krommenie, ‘Net als Sinterklaas’.

man

Harald Wietsen

PVV-stemmers vinden dat Zwarte Piet bij de oer-Hollandse tradities behoort, net zoals oliebollen en Pasen. Aan zwarte Piet mag dan ook niks veranderd worden, want dat zou afbreuk doen aan de eigenheid van Nederland.

Wietsen verwoordt het zo: ‘Zwarte Piet is een sprookjesfiguur. En die gaat helemaal niet terug naar Spanje, maar blijft in Nederland. Dat zie je bijvoorbeeld in de Bijlmer en de Schilderswijk. Daar stikt het van de zwarte Pieten, zelfs in de zomer, hahaha’.

Hakim El Bounari van het multi-islamitische samenwerkingsverband ‘Ons Belang is Jouw Belang’ is het eens met Wietsen: ‘Ik ben geen PVV-fan, maar die anti-zwarte-pieters gaan veel te ver. De achterstelling van moslims in de samenleving is veel belangrijker. Laten we ons daar druk over maken, in plaats van over Zwarte Piet.’

sint-and-piet-559519_960_720

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s