‘Sinterklaas ontdoen van katholieke kenmerken’

De roep om afschaffing van Zwarte Piet is belachelijk. Dat vindt directeur Hakim El Bounari  van de multi-islamitische Stichting ‘Ons Belang is Jouw Belang’. De Rooms-Katholieke kenmerken van Sinterklaas storen hem daarentegen wel in hoge mate: ‘Daardoor kunnen onze kinderen geen Sinterklaas vieren’, zegt El Bounari.

Het slavernijverleden is een gepasseerd station vindt de directeur: ‘Dat is al zo lang geleden, mensen moeten daar niet over zeuren. Maar de Christelijke onderdrukking is nog steeds een bron van veel ellende in de wereld. Sinterklaas zou daarop aangepast moeten worden.’ De multi-islamitische stichting pleit voor religie-neutrale kleding, zodat kinderen niet geconfronteerd worden met de uitwassen van het Christendom.

‘Veel kinderen zijn slachtoffer geworden van de Kerk’, zo stelt El Bounari, ‘Denk maar aan alle pedofiele priesters. Kindervriend krijgt zo een nare bijsmaak als het gaat om Sinterklaas.’ De directeur van de stichting uit Lelystad wil dan ook dat er bij de Sint-intocht volgend jaar in Lelystad aanpassingen worden aangedaan aan Sinterklaas: ‘Witte of bruine gewaden zou veel beter zijn voor de Goedheiligman. En de Pieten mogen wat ons betreft dan gewoon zwart blijven.’

De Stichting Ons Belang is Jouw Belang gaat een brief schrijven naar de gemeenteraad en naar DENK om de zaak aan de kaak te stellen. ‘De gemeenteraad staat echt voor het belang van alle inwoners. En DENK is duidelijk een voorvechter van vernieuwing, dus wij denken daar een goed gehoor te vinden’, zegt directeur El Bounairi.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s