Originele schaal bij kampioenswedstrijd Ajax

De KNVB neemt zondag de ‘echte’ kampioensschaal mee naar Tilburg, waar Ajax  de kampioenswedstrijd speelt tegen Willem II. Hoewel de KNVB na afgelopen zondag geen rekening meer houdt met een Rotterdams kampioenschap, is er voor de zekerheid wel een replicaschaal in De Kuip bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo.

 KNVB-directeur Jean Paul Decossaux was maandag helder: “Als je de emoties even loslaat, je objectief analyseert en eerlijk bent, moet je toegeven dat de kans dat Ajax kampioen wordt vele malen groter is, dan dat Feyenoord de titel nog binnensleept. Bovendien: wij zien liever Heracles de play-offs spelen dan FC Groningen.”

KNVB neemt replica schaal mee naar De Kuip

Decossaux was zondag op Woudenstein aanwezig, om bij winst van Feyenoord de schaal uit te reiken. “Ik heb me op de tribune verbeten. Het spel tegen Excelsior was niet om aan te zien, kampioen onwaardig. Als je Ajax ziet voetballen, reik je veel liever een schaal uit aan een elftal dat mooie combinaties op de mat legt, dan een club die zo nat gaat bij – met alle respect – Excelsior.”

De voetbalbond heeft een speciale kampioensschaal laten maken ter ere van het zestigjarig bestaan van de Eredivisie.  Het gaat om een schaal waarop de letters en het KNVB-logo van 24 karaats goud zijn gemaakt. Voor de zekerheid was ook al een replica daarvan vervaardigd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s